Tervetuloa matkalle aurinkoon!

tiistai 24. elokuuta 2010


Viisumit saapuivat ajallaan - kotiovelle toimitettuina! Luulin viisumeiden olevan erillisiä papereita mukana kuljetettavaksi, mutta ne ovatkin tarroja, jotka on liimattu valmiiksi passin sivulle. Ovat kyllä komeannäköisiä hologrammeineen kaikkineen.

Muita hoidettavia paperiasioita ovat olleet pankkiasiat (tarpeeksi tunnuslukuja käyttöön), laskut vaihdettu sähköisiksi, Aamulehden, Hämppäsanomien ja kaikkien muiden mahdollisten lehtien laittaminen katkolle, vesi-, sähkö- ja jätehuollon kanssa sovittu laskutuksesta, puhelinliittymä menee vaihtoon kuun vaihtuessa.
Mummu ja taata yhdessä Päivin kanssa huolehtivat lopusta postista, jota tuskin kovin paljon laatikkoon putoaa.... Ja varkaille tiedoksi: hälytysjärjestelmä kytketty!

Akvaarion muuttaminen Päiville ja Arille oli parin illan ja päivän työ. Pikkuakvaario (250 l) tyhjennettiin ja miehet kantoivat sen uuteen kotiin. Sitten laitettiin hiekat takaisin ja suodatin toimintaan. Seuraavana iltana istutettiin kasvit ja somistettiin allas. Seuraavana aamuna tyhjättiin iso akvaario (500 l) ja vietiin kalat uuteen kotiinsa. Onneksi niitä ei ollut paljoa, joten ne mahtuvat hyvin pikkuakvaan. Muutama iso lehtikala lahjoitettiin naapuriin. Nyt akva näyttää hyvältä, kasvit kukoistavat ja lehtikalat ovat jo kerran kuteneet! Kiitos Päiville innostuksesta uusia hoidokkeja kohtaan!!

Lähtö on poikinut muutakin puuhaa. Vuosikaudet listalla ollut öljysäiliön puhdistus on hoidettu, samoin yhden räystäslaudan kiinnitys. Makuuhuone on ehostettu, uudet verhot ommeltu ja uusi päiväpeite hankittu. Rästiinjääneitä käsitöitä, kuten nallejen ompelu, saatettu päätökseen. Ulkorakennuksen päätyvarasto tuli siivottua ja laitettua mm. noin 90 (tyhjää) viinipulloa kiertoon. Lastenhuone mentiin läpi ja "pieneksi jääneet" ja käyttämättömät lelut poistettu seuraaville leikkijöille. Samainen paikkojen pöyhiminen on tarttunut Päiviin myös...

Listalla on vielä mm. parvekesilkkikukkien pakkaaminen kellariin, puutarhakeinun ja polkupyörien nostaminen vinttiin sekä ruohon leikkaaminen. Muutoin homma alkanee olla hallinnassa??

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää matkaa!
t: Mummu

Anna kirjoitti...

Meilläkin lehtikalat ovat voineen hyvin ja paksusti, kutuhommiin eivät ole vielä ehtineet. Näyttävät kivoilta kuitenkin! :)