Tervetuloa matkalle aurinkoon!

torstai 28. lokakuuta 2010

Hiljaiselta Koh Changilta on palattu taas vilkkaaseen ja meluisaan Pattayaan. Lähtöaamuna pikkubussi kaartoi hotellin pihalle ja koko konkkaronkka, 15 matkaajaa, pakkasi pakaasinsa bussiin. Meilläkin oli vaatimattomasti yksi matkalaukku, yksi valtavan iso kassi, pari reppua sekä olkalaukku... Sitten istumaan ja karu totuus paljastui: eihän paikkoja ollut kuin kymmenelle.  Ja puhelimet kuumina Mikko soitteli, että missä ihmeessä se iso bussi on, mikä oli tilattu reissuun. Eikun tavarat pois ja odottelemaan seuraavaa kulkuneuvoa. Onneksi se ei tullut Pattayalta asti! Uuden kulkuneuvon saavuttua tuli eteen uusi ongelma: ihmiset mahtuu, tavarat ei... Kuski pudisteli päätään, mutta suomimiehet ryhtyivät latomaan kasseja autoon ja hah, sinne solahti muutama tusina reppuja sekä crazy familyn matkalaukut!!
Onneksi sade loppui ennenkuin ihan kunnolla alkoikaan, sillä mäkimutkateillä olisi tullut pupu pöksyyn ainakin meikäläisellä. Paluumatka sujui huumorimerkeissä, lapsetkin jaksoivat tosi hyvin pitkän ajomatkan. Aika huvittavaa oli vielä se, että alkuperäinen bussi körötteli perässämme Pattayalle koko matkan, mutta ei suostunut ottamaan kyytiin esim. laukkuja...




Muutaman lepopäivän jälkeen tänään lähiretkeilimme eli tutustuimme  krokotiilifarmiin. Alueella oli hienoja istutuksia, kivettyneitä puita ja yli 200 vuotta vanhoja bonsaipuita, papukaijoja, emuja, tiikereitä ja niitä krokotiilejä joka lähtöön.



Häkeissä oli koreita papukaijoja. Näimme myös kanoja ja muita eksoottisia tipuja.
Riikinkukko edestä...

...riikinkukko takaa


Krokotiilishowssa oli jännittäviä sekä herkkiä hetkiä! Yleisö huusi ja huokaili asiaankuuluvasti, mitä nyt muutama suomalaislapsi ei suotta suurempaa melua pitänyt...
 

Huomattavasti jännempää oli, kun seurueestamme Timppa ruokki krokotiilejä. 50 batin sijoituksella sai kanan, jonka hotkaisua odotimme silmä kovana. Onneksi sain kuvan, muuten en olisi nähnyt koko haukkaisua.

 Krokovauvat oli oikeasti ihan hurmaavia!


Vähän vaarattomampi kroko rantakivillä


Bonsai häkissä, mutta miksi.
a) Se karkaa
b) Suojaksi varkautta vastaan
c) Sillä on tahmalonkerot (vrt. Harry Potterin paju), vaaraksi ihmisille
d) Ettei sen jalkaan kirjoitettaisi nimikirjaimia
e) Jotta sitä olisi mahdollisimman vaikea ihailla ja lähes mahdoton ottaa valokuvia
f)...... ???


Mutta otinpas kuvan kaikista kaltereista huolimatta!

Tavoitetta ensi kesälle! 

Täällä voi käydä kurkkimassa lisää valokuvia puistosta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...Terveisiä Turkista.Olipa taas kiva katsella teidän reissu kuvia,saarelta ja bonsai puita kai se yksi oli häkissä ettei varasteta oksia juurrutettevaksi!kävin kanssa krokotiilifarmilla ja vesiputouksella kun olin Sirkan kanssa Malesiassa.Koitettaisko sunnuntaiaamuna skypeen,ellette ole jossain retkellä?mummu ja taata.

j kirjoitti...

Mieletön bonsai, eipä toisaalta ihme, että oli häkissä. Kaikki vaihtoehdot on varteenotettavia hmm..

Irkku kirjoitti...

Heissan! Terveisiä täältä Phuketista. Oli kiva katsella kuvia Singaporesta, kun ollaan menossa sinne marraskuussa. Te olette ahkeria blogin kirjoittajia! Oikein hyvät syksyn jatkot teille.
T. Rautaset thaimaassa

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Marraskuiset Sastamalasta!
Meillä on perinteinen naisten tapaaminen täällä. Taas ollaan parannettu maalilmaa ja naurettu mahat kippurassa mm. matka kokemuksia. Seuraavalla kerralla toivottavasti olet jo Laura mukana!
T. Mari, Sirpa , Teija ja Päivi

ps. Kadehdittavia kuvia!