Tervetuloa matkalle aurinkoon!

maanantai 31. lokakuuta 2011

Kiitos kaikille kommentoijille! On hauska lukea kuulumisia ja nähdä, että juttuja on luettu. Lisää vaan kirjoituksia, kiitos!

Päivitykset ovat jääneet nyt vähän vähemmälle, kun olemme puhelleet mummujen kanssa skypen avustuksella ja kuulumisia on tullut päivitettyä sitä kautta. Yritetäänpä nyt kuitenkin paikata mennyttä viikkoa.

Hotellin remontti edistyy joka päivä, melua on välillä enemmän ja välillä vähemmän:


Tänään laatoitettiin oikeaan reunaan tulevaa luiskaa. Portaat ovat vuorossa huomenna.
Pari kuvaa hotellista (miten niin ylimääräistä aikaa altaalla ollessa?):





Olimme Pattayan Suomalaisen koulun oppilaiden ja heidän vanhempiensa sekä opettajien kanssa veneretkellä Pattayan edustalla. Samalla sain toimitettua Katrin ja Pasin tuomat vihkoniput. 
Kovasti kiiteltiin, tarpeeseen tulevat. 
Vene keikkui mukavasti aallokossa, tuuli oli leppeää ja aurinko salakavalan polttava (muutamien punoituksesta päätellen, mehän ollaan jo ihan parkkiintuneita).


Eero-Pekka ei valitettavasti päässyt mukaan, kun hän makasi kuumeessa pedissään ja Petri jäi häntä kaitsemaan. Me muut tutustuimme ajelehtimiskalastukseen. Veneen moottorit sammutettiin ja siimat laskettiin mereen. Sitten odoteltiin nykimistä... Ja nousihan sitä saalista!

Kalan edessä oleva möykky on ongen paino.

Ohjelmaan kuului myös uimista ja erityisesti uimahyppyjä. 
Rohkeimmat hyppäsivät laivan katolta jopa takaperin.



Lähisaaresta tuli heti miehiä tarjoamaan palvelujaan: banaanivene- tai "uimarengas"ajelua. Hupia siis riitti. Ilona ja Samuli eivät uskaltautuneet banaanin kyytiin... Ajelujen loputtua lapset kuivaharjoittelivat seuraavaa kertaa varten.


Ja eihän sitä uimista voi harrastaa millään liikaa:


Poreallassnorklaajat herättivät hilpeyttä hotellin altaalla.


Voi, kun joku kehittelis Suomeenkin sellaisen roiskuttelukylpylän... Lattiasta ja seinistä vaan erilaisia suihkuja ja suihkulähteitä, joiden kanssa voisi sitten leikkiä ja roiskuttaa ihan joka puolelle ilman huutoa ja kieltämistä! Sinne mentäis heti.

Minäkin olen päässyt vähän hemmotteluhoitoihin tällä viikolla. Vihdoin viimein kynnet kunnossa (vaikka NYT ne voisi jo laitattaa uudelleen, onhan noita jo katsellutkin :-) ), hieronnassa jo muutamaan otteeseen ja aaah, kalakylvyssä jalat pehmiää niiiiiin hyvin.







Nuo keltaiset kynnet olivat niin aurinkoiset mallikynsissä, että en edes miettinyt muita. Ripsetkin on laitettu huikeaan 400 batin eli 10 euron hintaan. Olen niillä yrittänyt kovasti räpsytellä, mutta Petrin mielestä ei ollut eroa entiseen :-) Miehet ei sitten huomaa mitään...

Kävin myös lasten kanssa hierojalla. Kaksi innokasta ja yksi vähemmän innokas osanottaja oli mukanani. No hieroja sai kuitenkin tuon nuorimmaisenkin houkuteltua hierontamatolle siskon jälkeen ja mikä oli kommentti: -Oli tosi kivaa!         
Hitaasti lämpiävää tyyppiä!    Ilona kysyy koko ajan, että koska pääsee uudelleen...
Lysti kustansi koko porukalta (tunnin hieronta jokaiselle) 297 batia eli 7, 50 e.
On taas hinta kohdillaan :-)

Ostoksilla olen käynyt muutaman kerran tällä viikolla. Tuliaisia on jo hankittuna ja ensi kesäksi lapsille kesävaatteita. Eero-Pekka varsin innokkaasti valitsi itselleen shortseja ja paitoja, mutta Samulia kiinnosti enemmän Tescon vuotava katto ja vesiautomaatti kuin vaatteiden sovittaminen... Kukkakantinen vihkoni alkaa jo täyttyä merkinnöistä, mitä kaikkea on tullut hankittua. Siitä on hyvä seurata, mitä vielä katsellaan. Kun monen monta viikkoa miettii ja katselee, niin ei enää muista, onko jo hankkinut jonkin vaatteen tai tavaran vai ei. Olen myös kirjoittanut vaatelappuihin, kenelle ne on ostettu, sillä kotiinpalattua sitä ei enää muista.

Lapset jaksaa kyllä markkinoilla katsella innostuneesti tarjontaa, vaikka se on joka paikassa samanlaista. Kansiossa taas uusia (?) markkinakuvia... Tavaraa vaan riittää ja riittää...


Petrikin on opiskellut ahkerasti, ensin viikolla lukutoukkana ja sitten viikonloppuna pinnan alla.  Luku-urakan ja viiden sukelluksen päätteeksi hän sai AOWD-luokituksen! 
Kurssiin kuului vedenalaista navigointia, syväsukellus, nosteen hallintaa, hylyllä käynti ja kadonneen esineen etsintää ja nostaminen. Nuo kolme viimeistä olivat valinnaisia kursseja.
Nyt Petri pääsee sitten jo syvälle, peräti 30 metriin saakka. Minä kun saan mennä vain 18 metriin.

Nostosäkin täyttäminen vararegun avulla.

Kiitos Ilelle hyvästä opetuksesta ja hauskasta seurasta!

Bangkokin ympäristön vesimäärät eivät ylety tänne. Tässä kuvassa olevat vedet ovat tavallisen ukkoskuuron jäljiltä ja huuhtoutuivat nopeasti pois (Jompparilla).



Näin tavallisena turistina tulvien vaikutus on ollut vähäinen. Vesipullot ovat olleet vähissä joissain kaupoissa, tai ainakin ne halvimmat merkit ovat olleet lopussa. Thaiklupilla raportoidaan, että paikalliset ovat ostaneet riisiä, öljyä ja muita ruokatarpeita varastoon, joten niistä on ollut jonkin verran pulaa. Myös joitain eineshyllyjä on tyhjillään. Muutamissa ravintoloissa olemme nähneet lappuja, että kaikkia annoksia ei voi valmistaa raaka-ainepulan vuoksi. Bangkokista on tullut sen verran ihmisiä tännekin, että ruuhkat ovat valtavat. Olemme tutustuneet useaan uuteen kujaan, kun taksikuskit ovat menneet omia reittejään vältellen pääkatuja. Ihan hupiajeluja ei siis viitsi harrastaa.

Parvekkeeltamme näkyivät komeat iltapilvet.





Kauniita unia kaikille!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos viimeisistä kuulumista! On kiva kuulla miten siellä hurisee, nyt kun on käynyt itsekin paikan päällä. Mekin ihastelimme orkideoja Singaporen orkideapuistossa...
Nyt yritämme palautua arkeen. Aikaero tuntuu vielä, illasta on kova uni ja aamuyöstä herää kuin Thaimaan ajassa. Pojilla oli hommaa tehdä viikon koulutyöt, vieläkin on jotain kesken. Kohta varmaan helpottaa. Mukavaa jatkoa teille! Kiva kun olette päässeet rentoutumaan hieronnoissa ym.
Terveisin, Katri

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan!Minäkin jätän kommentin tänne - käyn lähes joka päivä kurkkimassa, mitä päivityksiä tänne tulee. Nyt kun itse suunnittelemme vastaavaa pyrähdystä sinne Thaimaan seudulle ensi vuoden lopulla, niin keräilen kaikki mahdolliset vinkit täältä blogistanne - ja kysymysten määrä vain kasvaa ja kasvaa, puhumattakaan matkakuumeesta:-). Uimiseen ei näemmä kyllästy ikinä, ihana nautinto lapsille!Entäs nuo kynnet ja hieronnat... Kävin juuri itse 45 min. hieronnassa - hinta 48 €, että ihan pikkasen on eroa hintatasossa:-(. Hauskoja marraskuun päiviä teille kaikille! terveisin Minna L.

Anonyymi kirjoitti...

Upeat kynnet Laura, niillä kelpaa nyt kaupoissa osoitella, mitä haluat, ja Petri pakkaa mukaan ;) Teidän kuvia muutenkin jaksaa ihastella, kauniita kuvia niin yleisesti kuin yksityiskohdistakin. Kivaa, kun reissussa on kivaa! Itse yritin epätoivoisesti selailla, pääseekö mihinkään kohtuuhintaisesti joulun aikaan, mutta pidentämättä vielä entisestään tuota pitää lomaa ei kyllä oikein pääse. Ja se taas sitten lisää kustannuksia ; ) mutta aurinkoa ja lämpöä ja juuri tuosta lasten huoletonta uimista ja loiskimistä olisi kyllä kiva harrastaa ennen ensi kesää. Kivaa reissunjatkoa! t. Merja